Συστήματα Ασφαλείας

ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ (cctv)

Πλέον είναι πάρα πολλοί η επαγγελματίες και η επιχειρήσεις που επιλέγουν να εγκαταστήσουν κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (κάμερες). Επίσης από της πρώτες αναγκαίες και απαραίτητες συσκευές που βλέπουμε σε ένα σπίτι (μονοκατοικία η οικοδομή (κοινόχρηστο) είναι το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Ο σκοπός του κλειστού κυκλώματος cctv είναι η οπτική επιτήρηση του εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου σε πραγματικό χρόνο (ζωντανή εικόνα) ενώ παράλληλα καταγράφουν και η αποτροπή κακόβουλων πράξεων.


ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

Η καταγραφή στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης είναι βασική. Ένα σύστημα καμερών χωρίς καταγραφή είναι τυφλό. Με τη καταγραφή μπορούμε να ανατρέξουμε πίσω στο χρόνο και να δούμε τη συνέβη κατά την απουσία μας στο χώρο μας.

Η καταγραφή γίνεται μέσω ψηφιακού η αναλογικού σήματος και τα δεδομένα (ήχος και εικόνα) αποθηκεύονται σε ένα σκληρό δίσκο. Υπάρχουν δυο τύποι καταγραφέων ο αυτόνομος (stand-alone DVR) ή ένας υπολογιστής (PC-based). Η καταγραφή γίνεται κυκλικά (σβήνει παλιά αρχεία και γράφει πάνω σε αυτά καινούργια) και η διάρκεια τις είναι 20-25 ημέρες μέσο όρο. Η διάρκεια καταγραφής εξαρτάται από το μέγεθος του σκληρού δίσκου τη ποιότητα εγγραφής και το format εγγραφής.

Το Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης δεν είναι ανάγκη να είναι ακριβό. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ξέρουμε τη θέλουμε να μπορεί να κάνει το σύστημα που θα εγκαταστήσουμε .Αναλόγως με τις ανάγκες και το χώρο που θέλουμε να καλύψουμε μπορεί να χρησιμοποιηθούν διαφόρων ειδών κάμερες. Οι πιο κλασικές και οικονομικές κάμερες είναι οι εσωτερικές κάμερες θόλου (mini dome). Υπάρχει τεράστια ποικιλία από προϊόντα CCTV. Άλλες κάμερες για παράδειγμα είναι οι κάμερες μέρας – νύχτας (day/night), αδιάβροχες με υπέρυθρες ακτίνες (nfrared illumination), με κίνηση και μεγέθυνση (Pan/tilt/zoom) ή κρυφές στο μέγεθος ενός στυλό ή ρολογιού ή καθρέπτη ή κάδρου για να διαλέξει κανείς.

Οποίο τύπο κλειστού κυκλώματος και να διαλέξετε η πιο σωστή χρήση για να εξυπηρετεί και το σκοπό της τοποθέτησης του είναι η δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης ανά πάσα στιγμή. Η Group 7 σας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσετε το σπίτι σας ή την επιχείρηση σας από την συσκευή του κινητού σας ή με την χρήση υπολογιστή από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μέσω του internet. Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε τις κάμερες απομακρυσμένα, πρέπει να έχετε internet στο χώρο που είναι εγκατεστημένο το DVR η το P/C καταγραφής. Ακόμα και αν δεν έχετε σταθερή γραμμή τηλεφώνου, έχουμε τη λύση με την χρήση 3G της κινητής τηλεφωνίας.


ΈΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ “access control”

Ο έλεγχος πρόσβασης αντικαθιστά κατά κάποιο τρόπο την ανάγκη για παρουσία θυρωρού σε χώρους όπου απαιτείται καταγραφή των στοιχείων του επισκέπτη, της ώρας και της ημερομηνίας. Επίσης αποτρέπει σε άτομα που δεν έχουν δικαιώματα πρόσβασης να βρεθούν σε χώρους που δεν επιτρέπεται. Με τον έλεγχο πρόσβασης μπορείτε να απαλλαγείτε από τα συμβατικά κλειδιά και να ελέγχετε την ώρα εισόδου και εξόδου (ωρομέτρηση). Ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες, μπορείτε να επιλέξετε:


ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Στη Group 7 και σε αυτό το κομμάτι έχουμε την τεχνογνωσία για να κατανοήσουμε τις ανάγκες της επιχείρησης σας (ή του σπιτιού σας) και να προτείνουμε το κατάλληλο τηλεφωνικό κέντρο. Η σκοπιμότητα ενός τηλεφωνικού κέντρου είναι η ύπαρξη δυο η περισσοτέρων τηλεφωνικών γραμμών η διαχείριση τους η σωστή δρομολόγηση των εισερχόμενων κλήσεων και αντίστοιχα η σωστή επικοινωνία, η ενδοεπικοινωνία μεταξύ των χώρων – γραφείων , οι αυτοματισμοί όπως το άνοιγμα κάποιας πόρτας μέσα από το τηλέφωνο. Μπορούμε να προγραμματίσουμε και να διαμορφώσουμε τη λειτουργία του τηλεφωνικού μας κέντρου με βάση της ανάγκες μας. Σε αυτό το κομμάτι των ηλεκτρονικών συστημάτων η γκάμα που υπάρχει είναι ποιο συγκεκριμένη με συγκεκριμένες εταιρείες και παράδοση στα τηλεφωνικά κέντρα όπως Panasonic, Samsung, Alcatel, Siemens…


ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Κεραυνός ονομάζεται η ηλεκτρική εκκένωση μεταξύ φορτισμένων νεφών και της επιφάνειας της γης.

Η θερμοκρασία στον πυρήνα του κεραυνού είναι 20.000 - 30.000°C, δηλαδή, 3 – 5 φορές υψηλότερη από την θερμοκρασία της επιφάνειας του ηλίου.

Αν και έχουν καταγραφεί κεραυνοί με ρεύμα άνω των 500.000 Α, για την Ευρώπη δεχόμαστε ότι το 99,9% των αναμενόμενων κεραυνών, φέρει ρεύμα μικρότερο από τα 200.000 Α.

Όταν ένας κεραυνός πλήξει μία κατασκευή λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της ατμοποίησης των υδρατμών, εκρήγνυνται τα δομικά στοιχεία της. Στις περισσότερες περιπτώσεις ακολουθεί ανάφλεξη και εκδήλωση πυρκαγιάς.

Υπάρχουν δυο τύποι Αλεξικέραυνου και χρησιμοποιούνται ανάλογα την περιοχή που θα τοποθετηθούν και τον χώρο που θέλουμε να καλύψουμε:

intercom-faraday-cage

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΩΒΟΥ FARADAY.


tesla-s2-1 tesla-s2-2 tesla-s2-3

ΣΥΣΤΗΜΑ TESLA